Dinkel är ett gott och miljövänligt alternativ till ris. Den här salladen kan serveras till det mesta. Den kan utgöra en nyttig bas i en vegetarisk måltid och är också mycket god till både kött och fisk, särskilt grillat. På sommaren kan salladen också varieras med olika färska grönsaker.

Dinkelsallad

Ingredienser:

  • 4 Dl hel dinkel
  • vatten
  • salt
  • 1 granatäpple
  • 1 liten rödlök
  • 2 Msk olivolja
  • 50 Gram hela hasselnötter
  • salt
  • peppar

Tillagning:

1. Koka dinkeln enligt anvisningar på paketet. Låt svalna.
2. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
3. Dela rödlöken i fjärdedelar och strimla sedan tunt.
4. Blanda i rödlök och granatäpple i den kalla dinkeln. Häll i en skvätt olivolja, smaka av med salt och peppar och rör runt.
5. Toppa med hasselnötter.
6. Ett gott tillbehör är en sås bestående av 2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche blandat med 2 matskedar persillade.
Translate »