Att baka en tårta är ärligt talat inte så särskilt svårt eller tidskrävande. Det blir både godare och nyttigare och att man slipper de tillsatser som oftast finns i köpta tårtor. Dessutom kan man välja ekologiska råvaror.

Gräddtårta

Portioner: 8-10

Ingredienser:

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 Dl rörsocker
  • 1 Dl vetemjöl
  • 1 Dl potatismjöl
  • 2 Tsk bakpulver

Vaniljkräm

  • 1 ägg
  • 1 Msk rörsocker
  • 1 Tsk äkta vaniljsocker
  • 2 Tsk potatismjöl
  • 1 1/2 Dl grädde, valfri sort

Fyllning och garnering

  • 250 Gram frysta bär
  • 2 1/2 Dl vispgrädde
  • valfria bär till garnering

Tillagning:

Tårtbotten
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Rör i mjöl, potatismjöl och bakpulver som blandats separat.
3. Häll i smord och bröad springform och grädda i 175 grader ca 35 minuter.
Vaniljkräm
4. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål.
5. Koka upp grädden och häll över äggblandningen.
6. Vispa och häll tillbaka i kastrullen. Sätt på spisen och rör tills krämen tjocknat.
7. Häll upp i skålen och strö socker över så att det inte blir skinn på krämen. Låt kallna.
Tårtan
8. Dela kakan i tre bottnar. Lägg frysta bär på den understa.
9. Lägg på mellersta lagret. Bred på vaniljkrämen. Lägg på översta lagret och ställ tårtan i kylen över natten för att safta till sig.
10. Vispa grädden och bred över tårtan. Garnera.
Translate »