Grön ärtsoppa med sting
Portioner:
| 4 |
Förberedelsetid:
| 30 minutes |
Ingredienser:
Soppan
- 600 Gram frysta ärter
- 8 Dl vatten
- 1 1/2 Msk grönsaksbuljongpulver (eller en buljongtärning)
- 2 Msk smör
- 2 Msk mjöl
- pressad citron (efter smak)
- salt
- peppar
Såsen
- 2 Dl creme fraiche
- 3 Msk riven pepparrot (färskriven eller på burk)
Tillagning:
Soppan
|
1.
|
Koka ärter, buljongpulver och vatten i ca 10 minuter. |
2.
|
Mixa soppan med stavmixer. |
3.
|
Rör ihop smör och mjöl och red soppan med blandningen. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. |
Såsen
|
4.
|
Blanda creme fraiche med riven pepparrot. |