Detta är en enkel och färgglad vegetarisk pastarätt med mycket smak men få ingredienser. Broccolin vinner mycket på att den bara kokas helt kort och blandas i såsen precis innan serveringen.

Höstpasta med broccoli

Portioner: 5-6

Ingredienser:

  • 500 Gram pasta
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Tsk sambal oelek
  • 1 zucchini
  • 1 stor broccolibukett
  • 500 Gram krossade tomater
  • 1 Msk tomatpuré
  • valfri örtkrydda
  • salt
  • peppar
  • färskriven parmesan

Tillagning:

1. Koka upp vatten till pastan och broccolin i två kastruller.
2. Skölj broccolin, skär av stammen och dela upp i mindre buketter. Skala stammen och skär i mindre bitar. Lägg i det kokande vattnet och låt koka i två minuter. Häll av kokvattnet och ställ kastrullen åt sidan med locket på.
3. Finhacka rödlök och vitlök och fräs under omrörning i olivolja tillsammans med sambal oelek.
4. Tillsätt zucchini skuren i stavar och fräs tills allt mjuknat lite.
5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och valfri örtkrydda. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
7. Blanda ner den kokta pastan i tomatsåsen och blanda slutligen försiktigt i broccolin.
8. Servera med färskriven parmesan.

 

Translate »