I grunden är detta en mycket enkel soppa, men med lite lyxiga tillbehör blir den rena festmaten.

Min godaste morotssoppa

Portioner: 4

Ingredienser:

Soppan

  • 4 stora morötter
  • 3 potatisar
  • 1 rödlök
  • 12 Dl vatten
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 200 Gram kantareller (tratt eller gula)
  • persilja

Tillbehör (Optional)

  • 1 Pkt bacon

Såsen

  • 2 Dl naturell yoghurt
  • 1/2 Tsk malen ingefära
  • 1/2 Tsk spiskummin
  • 1/2 Tsk malen koriander
  • 1 Krm malen kanel

Tillagning:

1. Hacka löken och skala och skär morötter och potatis i mindre bitar. Fräs en stund i olja.
2. Häll på vatten och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
3. Smörstek under tiden kantarellerna och ev. bacon. Salta och peppra.
4. Mixa soppan så att den blir slät. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda yoghurten med kryddorna.
6. Servera soppan toppad med tillbehören och en persiljekvist.
Translate »