I grunden är detta en mycket enkel soppa, men med lite lyxiga tillbehör blir den rena festmaten.
Min godaste morotssoppa
Ingredienser:
Soppan
- 4 stora morötter
- 3 potatisar
- 1 rödlök
- 12 Dl vatten
- salt
- peppar
Tillbehör
- 200 Gram kantareller (tratt eller gula)
- persilja
Tillbehör
(Optional)
Såsen
- 2 Dl naturell yoghurt
- 1/2 Tsk malen ingefära
- 1/2 Tsk spiskummin
- 1/2 Tsk malen koriander
- 1 Krm malen kanel
Tillagning:
1.
|
Hacka löken och skala och skär morötter och potatis i mindre bitar. Fräs en stund i olja. |
2.
|
Häll på vatten och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. |
3.
|
Smörstek under tiden kantarellerna och ev. bacon. Salta och peppra. |
4.
|
Mixa soppan så att den blir slät. Smaka av med salt och peppar. |
5.
|
Blanda yoghurten med kryddorna. |
6.
|
Servera soppan toppad med tillbehören och en persiljekvist. |