Man kan fundera kring om en rätt som innehåller så mycket ris, kyckling och skaldjur kan göras klimatsmart. Det bästa man kan göra är att bara välja ekologiska råvaror, som Bosarpkyckling. Dessutom behöver man ju inte äta paella var och varannan dag. Men någon gång ibland är det gott!

Paella

Portioner: 5-6

Ingredienser:

  • 3 Dl basmatiris
  • 4 1/2 Dl vatten
  • 1 stor rödlök
  • buljongpulver
  • 1 Paket saffran
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 Gram grillad kyckling i bitar
  • 200 Gram skalade räkor
  • 200 Gram blåmusslor
  • 1 röd paprika
  • 250 Gram små gröna ärter

Tillagning:

1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs i olja tillsammans med riset.
2. Tillsätt saffran, buljongpulver och vatten och låt koka tills riset nästan är klart.
3. Lägg i kycklingen de sista 5 minuterna.
4. Värm under tiden ärter, musslor och räkor.
5. Blanda ihop allt i kastrullen och låt det bli genomvarmt.
6. Lägg upp på serveringsfat och toppa med paprika.
Translate »