Att göra egen pasta tar förstås lite tid, men det är inte svårt, bara lite pyssligt. Detta är ett grundrecept på färsk pasta som kan kavlas ut och skäras med pastamaskin eller för hand och användas på olika sätt, t.ex. som lasagneplattor, tagliatelle eller tortellonis. Det är bara fantasin som begränsar.

Pastadeg

Portioner: 4-6

Ingredienser:

  • 400 Gram durumvete eller hälften durum, hälften vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 Msk olivolja
  • lite vatten efter behov

Tillagning:

1. Häll mjölet i degblandaren.
2. Vispa upp tre av äggen lätt och tillsätt. Kör i ca 10 minuter tills det blivit ett fint pulver.
3. Tillsätt det sista ägget och oljan. Om degen inte går ihop kan vatten tillsättas försiktigt. Kör ca 5 minuter till. Degen ska vara fast.
4. Ta upp degen och knåda gärna någon minut för hand. Lägg degen i en plastpåse i kylen i ett par timmar innan den används.
Translate »