Detta är en mycket god purjolökssoppa som vi ofta bjöds på av en ung fransyska som bodde hos oss under ett år. Den innehåller betydligt mer purjolök än potatis och blir därför också mycket smakrik och mustig.

Purjolökssoppa

Portioner: 5

Ingredienser:

  • 1kg purjolök
  • 300 Gram potatis
  • 1 Liter buljong
  • olivolja
  • 1/2 Liter mjölk
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • herb de Provence

Tillagning:

1. Klyv purjolökarna och skölj dem. Skär det gröna i bitar och koka i buljong i 15 minuter.
2. Skala potatisen och skär i bitar.
3. Skär det vita på purjolökarna i strimlor och fräs i en stor kastrull med olivolja.
4. Tillsätt den kokta gröna purjolöken, buljongen, potatisen, mjölk och kryddor. Låt koka tills potatisen är mjuk.
5. Mixa soppan och justera kryddningen om så behövs.
6. Servera med ett gott bröd.
Translate »