Detta är ett snabbt och enkelt sätt att slänga ihop en riktigt god efterrätt, särskilt om det finns egna rabarber att hämta i trädgårdslandet.

Rabarberpaj

Ingredienser:

  • 300 Gram rabarber
  • 100 Gram smör
  • 4 Tsk vaniljsocker
  • 2,5 Dl vetemjöl
  • 2 Dl socker
  • 1 ägg
  • 1 Tsk bakpulver

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret under omrörning. Låt svalna.
3. Rensa och skölj rabarbern. Skala den om den är grov. Skär i 2 cm långa bitar.
4. Blanda mjöl, socker och bakpulver noga i en skål. Tillsätt ägget och det avsvalnade smöret.
5. Tryck ut degen i en form. Lägg i rabarbern och tryck ner bitarna i degen. Grädda pajen i ca 40 minuter tills den är gyllenbrun.
6. Servera ljummen med glass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

 

Translate »