Färsk pasta med en nylagad grön pesto, en mustig tomatsås och nyriven parmesan som topping. Så enkelt, så gott!

Tagliatelle med grönt och rött

Portioner: 4-5

Ingredienser:

  • 1 Sats pastadeg
  • grön pesto
  • tomatsås
  • färskriven parmesanost

Tillagning:

1. Kavla ut pastadegen antingen med hjälp av pastamaskin eller för hand. Skär i strimlor.
2. Lägg pastan i kokande vatten med en skvätt olivolja i. Koka pastan ca 2 minuter. Koktiden beror på tjockleken på pastan.
3. Servera pastan nykokt med grön pesto, tomatsås och nyriven parmesanost.

Pastadeg

Portioner: 4-6

Ingredienser:

  • 400 Gram durumvete eller hälften durum, hälften vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 Msk olivolja
  • lite vatten efter behov

Tillagning:

1. Häll mjölet i degblandaren.
2. Vispa upp tre av äggen lätt och tillsätt. Kör i ca 10 minuter tills det blivit ett fint pulver.
3. Tillsätt det sista ägget och oljan. Om degen inte går ihop kan vatten tillsättas försiktigt. Kör ca 5 minuter till. Degen ska vara fast.
4. Ta upp degen och knåda gärna någon minut för hand. Lägg degen i en plastpåse i kylen i ett par timmar innan den används.

 

Translate »