Nyskördade stora höstpotatisar blir underbart goda att baka. Bara en klick smör räcker egentligen, men lite god räkröra gör detta till fest på riktigt. MSC-märkta räkor och rom vill jag förstås ha!
Bakad potatis till 4 personer
4 stora bakpotatisar eller 8 lite mindre
2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
200 gram skalade räkor
1 liten burk stenbitsrom
2 msk fryst dill
salt
peppar
pressad citron
smör
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Ta fram räkorna om de är frysta så att de hinner tina.
- Stick små hål i potatisarna och lägg dem i en långpanna. Baka dem i ca 50 minuter tills de är mjuka.
- Blanda under tiden ihop gräddfil med rom, dill och räkor. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citron.
- Skär ett snitt i potatisarna när de är färdiga. Lägg i en klick smör och toppa med räkröran. Servera med säsongens grönsaker.