Om man har gott om squash kan detta vara ett lite roligt sätt att dra nytta av överflödet. Bortsett från äggen är kakan vegansk. För att skapa en mjölkfri efterrätt kan man servera med en klick vispad kokosgrädde, annars funkar vanlig vispgrädde. En god sylt hör såklart också till.
Falsk ostkaka med squash (8 portioner)
9 dl squash, skalad och skuren i tärningar
4 ägg
1 dl råsocker
4 msk vetemjöl
5 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk
25 grovhackade sötmandlar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka squashen mjuk, ca 15 minuter. Låt rinna av väl och mixa.
- Visa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt övriga ingredienser. Smeten blir ganska lös, inget att bekymra sig för.
- Smörj en pajform och häll i smeten. Grädda ca 45 minuter tills ostkakan stannat.
- Låt ostkakan kallna en stund innan den serveras med sylt och valfri grädde.