Detta är den godaste varianten av rödkål jag testat. Kombinationen av julsmaker, sött och syrligt gör att den passar utmärkt som ett nyttigt tillbehör på julbordet.
Rödkålssallad
250 g rödkål, strimlad
1 liten schalottenlök eller rödlök, finhackad
1 msk smör
1 dl rödvin
1 msk honung
1 bit hel kanel
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
1 syrligt äpple
3 torkade fikon
1/2 tsk timjan
salt, peppar
- Fräs kål och lök blanka i smör.
- Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen känns mjuk, cirka 10 minuter.
- Skala äpplet och skär det och fikonen i småbitar. Blanda dem i kålen mot slutet av koktiden.
- Krydda med timjan och smaka av med salt och peppar. Servera kålen varm eller kall på julbordet.