Plommon gör sig bra i efterrätter. Denna saftiga och knäckiga plommonkaka är en av familjens favoriter. Snabblagad är den också!

 

Ingredienser

175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver

12 plommon
1 dl rörsocker blandat med 1 msk potatismjöl

 
Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
  4. Häll i det avsvalnade smöret och rör ihop snabbt till en deg. Tryck ut degen i en rund pajform.
  5. Halvera och kärna ur plommonen.
  6. Tryck ner plommonhalvorna i degen med snittytan uppåt.
  7. Blanda ihop 1 dl socker och 1 msk potatismjöl i en skål och strö över plommonen.
  8. Grädda kakan ca 25 minuter.
  9. Servera den enklaste vaniljsåsen till.

Plommonkaka

 

Translate »