Plommon gör sig bra i efterrätter. Denna saftiga och knäckiga plommonkaka är en av familjens favoriter. Snabblagad är den också!
Ingredienser
175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver
12 plommon
1 dl rörsocker blandat med 1 msk potatismjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
- Häll i det avsvalnade smöret och rör ihop snabbt till en deg. Tryck ut degen i en rund pajform.
- Halvera och kärna ur plommonen.
- Tryck ner plommonhalvorna i degen med snittytan uppåt.
- Blanda ihop 1 dl socker och 1 msk potatismjöl i en skål och strö över plommonen.
- Grädda kakan ca 25 minuter.
- Servera den enklaste vaniljsåsen till.