Med så här god sill på smörgåsbordet behövs egentligen ingen annan. Jag har i alla fall slutat med alla andra inläggningar. Observera att det inte är någon vätska i inläggningslagen, bara socker och kryddor.

Sill
2 burkar inläggningssill eller 1/2 kg sillfilé som rensas och flås

Saltlag
3 dl vatten
1/2 dl ättika (24%)
1 msk salt

Inläggningslag
2 1/2 dl socker
20 krossade vitpepparkorn
20 krossade kryddpepparkorn
1 stor gul lök
1 stor rödlök
1 msk citronpeppar
1 krossat lagerblad
1 rejäl näve hackad dill

  1. Koka upp saltlagen och låt den svalna.
  2. Skölj sillen, skär i bitar och lägg i saltlagen. Ställ svalt 12 timmar.
  3. Blanda ihop den torra inläggningslagen.
  4. Häll bort saltlagen från sillen. Varva sill och inläggningslag i en kruka eller glasburk.
  5. Låt stå svalt och safta till sig några dagar i kylskåp. Håller sedan 2 veckor utan problem.

 

Translate »