Jag har alltid gillat lakrits i alla former, inte minst glass. Den glass man gör själv får dock en lite annan färg än den man köper. Kung Markattas lakritspulver är nämligen brunt och det blir också färgen på glassen. Den ser alltså mera ut som mocca än som lakrits. Men väldigt god är den, särskilt kombinerad med björnbär.

Lakritsglass 6 portioner
5 äggulor
1 dl rårörsocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk flytande honung
2 msk lakritspulver (Kung Markatta)

Björnbärssås
200 gram björnbär
1 dl rårörsocker

  1. Vispa äggulor och socker.
  2. Koka upp grädde, mjölk och honung och dra från värmen.
  3. Sikta i lakritspulvret och vispa tills det har löst sig. Tillsätt ägg- och sockerblandningen. Låt stå kallt tills blandningen svalnat. Kyl gärna sedan ytterligare i kylskåp.
  4. Kör i glassmaskin och ställ sedan i frysen.
  5. Koka upp björnbär och socker och låt sjuda 5 minuter under omrörning. Mixa och låt svalna.
  6. Servera kulor av glassen på en spegel av björnbär eller ringla såsen ovanpå.
  7. Mums!

Lakritsglass

 

 

 

Translate »