Detta är en frisk och fruktig sallad som passar till det mesta. Den kan göras på grönkål, svartkål eller en kombination. När man odlar egen kål har man lyxen att kunna skörda mitt i vintern.

 

Grönkålssallad

1 liter grönkål, svartkål eller en blandning
2 apelsiner
1/2 granatäpple

Dressing
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad apelsin
1 tsk honung
salt, peppar

  1. Skala apelsinerna och skär i bitar. Ta tillvara på 1 msk av saften.
  2. Ta ut kärnorna ur av det halva granatäpplet.
  3. Skölj kålen, skär i bitar och lägg i en skål. Blanda med apelsinbitarna och granatäpplekärnorna.
  4. Blanda ihop dressingen i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Gronkalssallad

 

Translate »