Mango chutney finns förvisso att köpa, men när man gör själv från grunden så får man stenkoll på ingredienserna och slipper alla typer av tillsatser. Ekologisk färsk mango är numera ganska lätt att få tag på.

Mango chutney – 2 burkar

2 dl rörsocker
1 dl vit vinäger
2 mangofrukter
1 rödlök
4 msk ingefära
2 st vitlöksklyftor
½ dl russin
2 tsk senapsfrön
2 röda torkade chilifrukter

 

Gör så här:

  1. Skala och skär mangon i bitar.
  2. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
  3. Finhacka ingefäran och smula sönder chilin.
  4. Koka upp socker och vinäger i en kastrull.
  5. Häll i övriga ingredienser och låt koka på svag värme utan lock ca 1 timme. Rör då och då så att det inte kokar fast och så att chutneyn bli slät.
  6. Häll upp på burkar och låt svalna.

Mango chutney

 

Translate »