Detta är den absolut godaste och mustigaste tomatsoppa jag ätit. Förmodligen för att den just innehåller så mycket tomater. Dessutom går det väldigt snabbt att laga till den. Receptet kommer ursprungligen från Jamie Oliver, en mästare i att laga god mat utan att krångla till det.

Tomatsoppa (4 personer)

500 gram körsbärstomater
500 gram kvisttomater
olivolja
4 vitlöksklyftor skurna i bitar
2 torkade röda chilifrukter (eller efter smak och mod)
2 rödlökar
4 msk balsamvinäger
färsk basilika
2 dl turkisk yoghurt
brödkrutonger

 

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tomaterna i en långpanna. Dela de stora tomaterna i bitar.
  3. Tillsätt vitlöksklyftorna och söndersmulade chilifrukter. Salta och peppra.
  4. Ringla över olivolja och rör runt.
  5. Låt stå i ugnen ca 15 minuter tills tomaterna börjat safta sig ordentligt.
  6. Hacka löken och fräs i en kastrull utan att den tar färg.
  7. Tillsätt balsamvinägern och låt det koka ihop tills löken mjuknat.
  8. Tillsätt tomaterna och mixa med stavmixer till en grov puré.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med yoghurt, färsk basilika och brödkrutonger.
  11. Mums!

Tomatsoppa

Translate »