En god paj sitter aldrig fel. Det är bra bjud- och buffémat och även praktisk mat att ha i lunchlådan. Denna paj görs på ett veganskt pajskal och kan sen fyllas med vad man känner för. Egna grönsaker gör den extra lyxig. Genom att byta grädden mot växtbaserat alternativ och skippa osten blir även fyllningen vegansk.
Paj med grönkål och getost (4 personer)
1 pajskal med olivolja och mandel enligt separat recept
Fyllning
4 dl repad grönkål
3 tomater
1 paprika
100 gram getost (chevre)
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde (välj växtbaserat alternativ för vegansk paj)
1 liten chili (styrka efter smak)
salt
peppar
- Förgrädda pajskalet enligt separat recept.
- Vispa ihop ägg och mjölk/grädde till äggstanningen. Finhacka chilin och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
- Repa grönkålen och skär paprikan i små bitar.
- Skiva tomater och getost.
- Fyll pajskalet med grönkål och paprika. Lägg på tomaterna och getosten. Häll på äggstanningen.
- Grädda i 200 grader ca 25 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.
- Låt svalna en kort stund innan den skärs upp.