Fisksoppa

Fisksoppa

Med bra val av KRAV- eller MSC-märkt fisk och skaldjur som kompletteras med närproducerad potatis och rotfrukter är detta en klimatsmart middag vintertid.

Gräddtårta

Gräddtårta

Att baka en tårta är ärligt talat inte så särskilt svårt eller tidskrävande. Det blir både godare och nyttigare och att man slipper de tillsatser som oftast finns i köpta tårtor. Dessutom kan man välja ekologiska råvaror.

Mandelmassa

Mandelmassa

Att göra egen ekologisk mandelmassa är enkelt förutsatt tillgång till en matberedare.

Festlig rödspätta

Festlig rödspätta

Rödspätta får väl betraktas som en fisk som är ok att äta. Detta är ett lite annorlunda recept. Rödspättan fylls med champinjoncrème och kokas i vin och grädde. Egentligen ska  den toppas vid serveringen med svart kaviar. Men det kan vara svårt att få tag på ekologisk...

Enkla och goda soppan

Enkla och goda soppan

Receptet på denna enkla men mycket goda och mustiga soppa har jag fått av en av mina söner. Kompletterad med lite pasta och ett gott bröd, gärna surdeg, så mättar den bra, särskilt en kall vinterdag.

Pressgurka

Pressgurka

Pressgurka är lite nostalgi för mig. Det passar utmärkt att göra när man har gott om gurka, kanske egenodlad.

Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

När man blir sugen på en riktigt gammaldags söndagsstek kan man för att göra maten så klimatsmart som möjligt välja vilt, t.ex. vildsvin. Med kantareller från skogen och grönsaker efter säsong bli det ett både gott och bra matval. ...

Translate »